Oakley

Az Oakley márkát 1975-ben alapította James Jannard az Egyesült Államokban. Az Oakley kezdetben motoros markolatokat gyártott, és csak később kezdett el szemüvegeket és más sportfelszereléseket készíteni. 

Rendezés:

Az amerikai Oakley napszemüvegei gyorsan népszerűvé váltak forradalmi és innovatív dizájnjuk de legfőkébb fejlett technológiai megoldásaik miatt. A márka különösen ismert a kiváló minőségű lencséiről, amelyek védelmet nyújtanak az UV-sugarak ellen és javítják a látást különféle fényviszonyok között. Az Oakley napszemüvegei számos sportágban, például a kerékpározásban, síelésben, snowboardozásban és futásban is kedveltek.

Az Oakley legtöbb szemüvege a saját maguk által kifejlesztett O-Matter anyagból készül, amely egy rugalmas, könnyű és tartós nylon alapú műanyag. Ez az anyag ellenáll a szélsőséges hőmérsékleti változásoknak és az ütésnek, így a keret hosszú távon is megőrzi formáját és stabilitását. Számos modellnél az orrtámaszok és szárak belső részei unobtainium anyagból készül, mely nedvesség hatására növeli tapadását, így izzadás esetén is stabilan fekszik a keret.


A cég folyamatosan fejleszti termékeit, hogy a legmagasabb szintű védelmet és teljesítményt nyújtsa viselőinek. Az Oakley innovációi közé tartozik a HDO (High Definition Optics) technológia, amely élesebb és tisztább látást biztosít, valamint a Plutonite lencseanyag, amely rendkívül tartós és könnyű védelmet nyújt az UVA, UVB és UVC sugárzás ellen.